Úroda ze zahrádky čeká, zpracujte ji rychle a snadno!

Vložil | 29 6, 2016 | Žádné komentáře | ZDRAVÁ VÝŽIVA A RECEPTY

 

Léto už nám ťuká na dveře a na zahradě se začínají objevovat první pěstitelské úspěchy v podobě ovoce a zeleniny. Předejděte tomu, že se vám bude obojí kupit v lednici či ve spíži a zpracujte je ještě za čerstva – chutně a především zdravě. Nabízíme pár praktických tipů jak úrodu, kterou nestihnete zkonzumovat hned, uskladnit na pozdější časy.

SUŠENÍ – moderní a stylová metoda

Je jednou z nejšetrnějších variant zpracování úrody. Ovoce, zelenina, houby i bylinky si díky ní zachovají vysoký obsah vitamínů a minerálů. Sušíte-li úrodu často a třeba i ve větším objemu, sušička pro vás bude jasnou volbou. Navíc většina dnešních moderních sušiček umí usušit také těstoviny a květiny a lze je použít rovněž k výrobě chutných pamlsků pro domácí mazlíčky – sušeného masa.

Concept SO 1080 ROTATO 360°Rovnoměrné sušení – Concept SO 1080 ROTATO 360°: díky moderní technologii tohoto domácího pomocníka dochází k dokonale rovnoměrnému sušení. Jednotlivá síta se totiž plynule otáčejí okolo středové osy, a sušené potraviny tak není potřeba dokola kontrolovat. Stačí prostě jen nastavit vestavěný časovač a přijít sklidit perfektně usušenou úrodu. Mezitím se můžete věnovat dětem nebo zasloužené relaxaci. Příjemným bonusem tohoto modelu je i atraktivní design – výrazně červené barevné provedení.

Concept SO 2010 QUICKRychlé sušení – Concept SO 2010 QUICK: jestli vás nebaví dlouho čekat, než se všechno usuší, bude se tahle sušička víc než hodit. Dokáže totiž zkrátit proces sušení až o třetinu oproti konkurenčním výrobkům. Díky vybavení motorem o příkonu 450 W je tak sušicí proces rychlejší než kdy dřív. Ventilátor je umístěný přímo ve víku. Plata lze samozřejmě mýt v myčce. Sušička je vhodná i pro dnes tolik oblíbenou přípravu jídla RAW způsobem – sušení lze nastavit na pouhých 35 °C. Svěží letní jahodovo-bílá barevná kombinace navíc lahodí oku.

Concept SO 1060 IN TIMEPro málo místa v kuchyni – Concept SO 1060 IN TIME: prostor v kuchyni není nafukovací, a tak se úspora místa hodí vždy. Zvažujete-li koupi sušičky, ale už nevíte, kam byste ji dali, pak obdélníková varianta bude ta pravá. Díky svému hranatému tvaru je velmi skladná a obdélníková plata se také perfektně vejdou do každé myčky nádobí. Samozřejmostí je digitální časovač, ventilátor pro rovnoměrné sušení a nastavení teploty v rozmezí 35–70 °C.

ZAVAŘOVÁNÍ – to nejsou jen kompoty

Moderní „zavařováky“ a pekárny chleba už dávno neumí „jen kompoty a pečivo“. Pokud si tedy jeden z těchto spotřebičů pořídíte, určitě se na něj nebude prášit někde v koutě. Zavařovací hrnec si totiž krom ovocných zavařenin hravě poradí i s oblíbenou marmeládou, džemem, masovým pokrmem, a dokonce paštikou. Skvěle poslouží také k udržování teploty horkých nápojů či k výrobě ovocných šťáv a moštů. Pomocníkem bude i při rozpouštění příliš ztuhlého medu, který šetrně nahřeje. Domácí pekárny chleba zase kromě pečení a přípravy těsta zvládnou výrobu džemu, marmelády nebo kompotů. Upéct si v nich ale můžete třeba i sladký chlebíček či bagetu se zapečeným ovocem.

zavařovací hrnec Concept ZH 0030Všechno zvládne – zavařovací hrnec Concept ZH 0030: tento elektrický zavařovací hrnec se po vyzkoušení stane pokladem vaší domácnosti. Nejenže umí vše výše zmíněné, ale můžete v něm sterilovat třeba i zdravý domácí mošt. Díky časovači navíc budete mít vždy vše pod kontrolou. Nerezový hrnec má objem 27 litrů, lze v něm najednou zpracovat až 11 kusů 720ml sklenic nebo 34 kusů sklenic o objemu 370 ml a má praktický vypouštěcí kohoutek. Jeho teplotu lze regulovat od 50 do 100 °C a dobu zavařování je možné nastavit od 20 do 100 minut.

pekárna Concept PC 5060Univerzální pomocník – pekárna Concept PC 5060: program této chytré nerezové pekárny umožňuje i výrobu džemů, zavařenin a kompotů, takže takový pomocník se uplatní opravdu po celý rok. Mimo to umí plně automaticky upéct nejen nejrůznější druhy chleba včetně například bezlepkového nebo ovocného, ale dovede připravit i 900 a 1125 gramů těsta na nejrůznější ovocné koláče, buchty nebo moučníky. Díky speciální nástavbě a formám dokonce umožní i pečení baget francouzského typu. Má vnitřní vyjímatelnou nepřilnavou formu, kterou lze umýt v myčce, a praktické je i velké okénko, kterým lze pozorovat dění uvnitř. Práci s pekárnou zpříjemní i LCD displej s popisem programů v českém jazyce.

Autor příspěvku: Petra Hubálková, http://www.my-concept.cz

Komentáře

Tyto stránky využívají cookies. Tím, že stránky používáte, souhlasíte s uložením cookies na Vašem počítači/zařízení. více informací o cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close