Milujete Skotsko, jeho drsnou sladovou whisky, tradiční recepty a zajímavé gurmánské speciality z přírodních ingrediencí? To vše v jednom najdete v jedinečných produktech skotské značky The Whisky Sauce Co., která vyrábí omáčky, dresinky, sirupy a octy ze skotské whisky. Produkty jsou čistě přírodní, jak je ostatně u specialit z Velké Británie dobrým zvykem, a mají stylový design, takže nejenže skvěle doplní vaše pokrmy, ale ozdobí i vaši kuchyni.
Skotskou whisky najdete jak ve slané, tak ve sladké verzi omáček a sirupů. Základní omáčka Scotch Whisky Sauce s obsahem ječného sladu, octa, sójové omáčky, skotské sladové whisky, česneku a koření je typově se hodí k burgerům a jakémukoli grilovanému masu, rybám a sýrům, jako doplnění asijských pokrmů i polévek nebo jakýmkoli pečeným masovým pokrmům. Je možné ji použít k dochucení hotového jídla, ale i jako součást marinády. Pikantní Scotch Bonnet Sauce je doplněná o chilli papričky, takže dodá pokrmům větší říz a šmak.
Velmi zajímavé jsou pak dvě sladké speciality, které jistě ocení všechny mlsné jazýčky zaměřené na sladké dobroty. Scotch Whisky Syrup vyrobený z whisky, cukrového sirupu, vody a koření je skvělou alternativou javorového nebo datlového sirupu – hodí se na lívance, palačinky, zmrzlinu, do ovesné kaše, na polití cheesacaku a podobných druhů dortů a zákusků, ale třeba i na opečená vajíčka se šunkou či na slaninu.
Dezertní omáčka Scotch Whisky Butterscotch je vítězem ceny Great Taste Award 2014 a také po právu největším bestsellerem. Jedinečná kombinace sladkého cukru a cukrového sirupu spolu s máslem, smetanou a sladovou whisky je prostě neodolatelná! Svou mimořádnou chuť dodá nejen palačinkám, bábovce nebo koláči, ale dá se použít i jako ojedinělá přísada pro přípravu těsta na lívance anebo jako zajímavá ingredience do smetanové zmrzliny.
Nabídku značky doplňuje ocet Scotch Whisky Vinegar, ze kterého se dá vyrobit třeba i domácí majonéza, a salátový dresink Scotch Whisky Dressing.
Vynikající produkty The Whisky Sauce Co. najdete ve vybraných prodejnách nebo na e-shopu oficiálního dovozce a prodejce Cipollini Chocolatier www.cipollini.cz. Cena se pohybuje od 143 Kč.
VYZKOUŠEJTE PROVĚŘENÉ RECEPTY…
Až tuhle dobrůtku ochutnáte, nebude chtít jíst žádnou jinou!
Ingredience (12 kousků): 150 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička prášku z vinného kamene (lze použít kypřicí prášek), 1 lžíce sirupu Scotch Whisky Syrup, 1 větší celé rozšlehané vejce, 150 ml mléka, olej pro vymazání pánve, špetka soli, ovoce
Postup: prosejte mouku do mísy, přidejte cukr, sodu, prášek, promíchejte a přidejte sirup Scotch Whisky. V samostatné misce smíchejte s mlékem vyšlehané vejce a přilijte moučnou směs. Míchejte, až bude směs hladká. Na plotnu dejte hřát lívanečník nebo malou pánvičku, kápněte na dno olej a jakmile se rozehřeje, nalijte na něj po troškách směs – na jeden lívanec o průměru 10 cm použijte 2 čajové lžičky směsi. Smažte na mírném ohni, dokud se neobjeví bubliny na povrchu a spodní strana je dozlatova. Lívanečky otočte a opékejte z druhé strany. Podávejte s ovocem (zvláště dobré jsou maliny nebo borůvky) a spoustou sirupu Scotch Whisky.
Skotsko je proslulé svými lososy a není lepší způsob, jak tento pokrm uctít a vychutnat, než v kombinaci s bohatou chutí omáčky Scotch Whisky.
Ingredience (4 porce): 3 ½ lžíce hnědého cukru ,2 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžíce Scotch Whisky Sauce, ½ lžičky soli, ½ lžičky černého pepře a 4 plátky lososa bez kůže
Postup: v misce důkladně promíchejte cukr, hořčici, zázvor a omáčku Scotch Whisky. Rybu z obou stran osolte a opepřete a vložte na gril. Štětečkem vetřete marinádu do vrchní strany lososa a grilujte 8 až 10 minut nebo dokud losos nezíská světle růžovou až nahnědlou barvu. Podávejte např. s dušeným chřestem. Omáčku Scotch Whisky použijte jako dip.