Kapr trochu jinak, třeba na víně…

Vložil | 22 12, 2019 | Žádné komentáře | ZDRAVÁ VÝŽIVA A RECEPTY

Chtěli byste letošní Vánoce vyzkoušet něco nového než je klasický kapr v trojobale? Zde je zajímavý recept, který vylehčí štědrovečerní stůl a omámí nám naše chuťové pohárky.

Kapr na víně

INGREDIENCE: 1 kapr, 2 stroužky česneku, sůl, 1 lžička tymiánu, šťáva z 1 citronu, hladká mou­ka, olej, 40 g másla, 50 ml bílého vína, 1 červená a 1 bílá cibule, pepř, 1 vařená mrkev, půlka malé předvařené cukety, 1 citron, petrželka.

POSTUP: kapra zbavíme šupin a hlavy a nasekáme ho na porce. Do každé uděláme dva měl­ké zářezy, potřeme je česnekem utřeným se solí, posypeme tymiánem, zakápne­me šťávou z půlky citronu a necháme půl hodiny rozležet. Pak porce ryby obalíme v hladké mouce a rychle z obou stran opečeme na oleji v pánvi. Zapékací mísu vytřeme máslem, polijeme vínem, posy­peme nakrájenou a na másle opečenou cibulí a rozložíme porce ryby. Položíme na ně vločky másla, posypeme pepřem a zakápneme druhou půlkou citronové šťávy. Zapečeme v předehřáté troubě 10-15 minut. Ryby na míse ozdobíme hvěz­dičkami vykrájenými z uvařené mrkve a cukety, dílky citronu a zelenou petržel­kou. Podáváme s restovanými brambory.

Dobrou chuť a krásné, třeba trochu jiné, Vánoce!

Komentáře zakázany.

Tyto stránky využívají cookies. Tím, že stránky používáte, souhlasíte s uložením cookies na Vašem počítači/zařízení. více informací o cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close