Letošní podzim je bohatý na houby. Při každé návštěvě lesa jsme vždy našli několik krásných bedel. Jenže co s nimi?
Už se nám přejedly smažené, obalované na řízek, dušené či plněné a tak jsem je začala sušit. Nejdříve je nakrájím nebo natrhám na malé kousky a pak je suším většinou v horkovzdušné troubě.
Houby, když jsou suché, se dají krásně nadrtit a když je přeseji přes řidší cedník, dostanu báječnou drť, která je vhodná na přidávání do polévek, nádivek a pod maso. A i vnuci, kteří nemají houby rádi dostanou v potravě všechny zdraví prospěšné prvky, které houby obsahují, aniž by se s tím trápili. A sušené bedly dodají pokrmům velmi dobrou příchuť.
Nechcete to zkusit také?
Marta Kubicová
Děkujeme paní Martě za recept z bedel.
Máte také zajímavý recept a chcete se o něj podělit s ostatními? Pošlete nám ho s fotografiemi na redakce@zahradnickakucharka.cz a získejte zajímavý dárek.