Brambory s řepou a cuketou – lehké letní jídlo pro každého!

Vložil | 10.7.2021 | Žádné komentáře | ZDRAVÁ VÝŽIVA A RECEPTY

Každý rok se snažíme s příchodem léta přejít na “lehčí stravu”, např. těstovinové saláty, čerstvou zeleninu, drůbež a nebo ryby. I my vám nabízíme recept na jeden pokrm,  který s malými obměnami můžete jíst třeba obden! Je velmi jednoduchý, a navíc,  je to i něco dobrého pro plavkovou linii…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postup přípravy: do lehce vymazané pečící misky (já používám starou osvědčenou remosku ještě po svých rodičích) nakladu brambory nakrájené na plátky, osolím je a okořením podle chuti, nejčastěji používám Kari koření a kmín, na ně dám vrstvu nakrájené cukety, opět okořením, potom vrstvu červené řepy a tak pokračuji, až je remoska plná. No a nahoru dám jen pár kousků másla a dám péci.

Pro změnu:

– místo másla pokladu na malé kostičky nakrájenou obyčejnou slaninu
– nebo přidám sušená rajčata naložená v oleji, která ovšem nechám pořádně okapat
– když mě zbude z předchozího dne kousek masa, nakrájím ho na drobné kousky a prosypu jednotlivé vrstvy, totéž lze udělat i se kouskem salámu
– velmi chutné je když přidám drobně nakrájený řapíkatý celer
– hezky vypadá i chutná nahrubo nastrouhaná nebo jemně nakrájená mrkev
– vynikající je i se stroužky česneku,
– lze proložit i cibulí nakrájenou na kolečka

A pokud to nechceme s ubíráním kalorií přehánět, můžeme v hrnečku smetany rozšlehat vejce a naskládané suroviny s tím zalít. Fantazii se meze nekladou a pokaždé se dá vykouzlit jiná příchuť změnou koření nebo třeba přidáním bylinek.  A mám vyzkoušeno, že kila jdou dolů sama a já si přitom pochutnám. Zkuste to také.

Dobrou a zdravou chuť přeje ZK

Komentáře