Recept na vynikající domácí sádlo bez zabijačky…

Vložil | 11.1.2020 | Žádné komentáře | ZDRAVÁ VÝŽIVA A RECEPTY

Je tady doba zabijaček a k nim patří bezesporu i voňavé domácí sádlo. Co ale dělat, když doma  pašíka nechováme?

Máte-li chuť na tuto tradiční českou pochoutku, využijte toho, že počátkem roku se dá v řeznictvích koupit syrové vepřové sádlo. To pak jednoduše zpracujeme a několik skleniček výborné pochutiny získáme, včetně voňavých škvarečků.

A jak postupovat? Koupené pruhy sádla nakrájíme na kostičky a malinko podlijeme vodou. Následně ho na mírném ohni pomalu vyškvaříme. Nakonec tekuté sádlo přelijeme přes cedník, čímž zachytíme škvarky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA         OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sádlo nalejeme do vymytých a suchých sklenic ještě horké. Ubrouskem namočeným do slivovice, vodky nebo jablečné pálenky pečlivě omyjeme víčko i okraj sklenice, dobře uzavřeme a dáme vychladit na balkon, terasu nebo na parapet za okno. Vyškvařené sádlo uskladníme v chladu a temnu.

Dobrou chuť!

Komentáře