Sušené bedly

Vložil | 9.10.2014 | Žádné komentáře | ZDRAVÁ VÝŽIVA A RECEPTY

OLYMPUS DIGITAL CAMERALetošní podzim je bohatý na houby. Při každé návštěvě lesa jsme vždy našli několik krásných bedel. Jenže co s nimi?

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Už se nám přejedly smažené, obalované na řízek,  dušené či plněné a tak jsem je začala sušit. Nejdříve je nakrájím nebo natrhám na malé kousky a pak je suším většinou v horkovzdušné troubě.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Houby, když jsou suché, se dají krásně nadrtit a  když je přeseji přes řidší cedník, dostanu báječnou drť, která je vhodná na přidávání do polévek, nádivek a pod maso. A i vnuci, kteří nemají houby rádi dostanou v potravě všechny zdraví prospěšné prvky, které houby obsahují, aniž by se s tím trápili. A sušené bedly dodají pokrmům velmi dobrou příchuť.

Nechcete to zkusit také?

Marta Kubicová

 

Děkujeme paní Martě za recept z bedel.

Máte také zajímavý recept a chcete se o něj podělit s ostatními? Pošlete nám ho s fotografiemi na redakce@zahradnickakucharka.cz a získejte zajímavý dárek.

Komentáře zakázany