Sponzor rubriky

Foto z vašich zahrádek, aneb jak vypěstovat superjahodu!

Vložil | 9.7.2015 | Žádné komentáře | UŽITKOVÁ ZAHRADA

 

Léto je nejvhodnější doba k tomu, abychom ukázali ostatním, jak zdatní pěstitelé jsme. Prosím, podívejte se, jak se dílo daří…

Tyto fotografie nám poslala Ludmila Směšná a ukazují o trochu větší jahodu :). Paní Lída k tomu dodává: “Jahoda byla (protože je už dávno snězená) velká  do šířky  cca 10 cm a do výšky také asi 10 cm. Pěstovaná byla na  záhonku  z nových sazenic jahod.

jahoda zepředu   jahoda zezadu

Superjahoda – vlevo pohled z přední strany, vpravo pak zezadu

Záhonek mám jeden velký, kde jsou tři řady jahod, které hnojím granulovaným koňským hnojem. Jahody ničím nepodkládám, ale uvažuji o slámě pro příští rok, protože když zaprší, jsou od hlíny a špatně se čistí. Zasílám i fotografii záhonu, to pro představu, kde naše superjahoda vyrostla”.

DSC00247  DSC002454
Vlevo pohled do zahrádky, kde nechybí záhon s jahodami, vpravo detail jednotlivých rostlin

Posílejte nám i vy vaše fotografie, každý příspěvek odměníme užitečným dárkem! Za spolupráci děkuje redakce.


TIP RAŠELINA a.s.

konsky_hnujPokud paní Směšné vyrostla po koňském hnoji superjahoda, proč to nevyzkoušet! Koňský hnůj peletovaný je organické hnojivo, vyrobené z koňského hnoje s obsahem podestýlky procesem sušení a následné peletizace. Obsahuje organické látky, základní živiny (N, P, K, Ca, Mg) a stopové živiny (např. Fe, Mn, Mo, Zn, Cu) jako přirozenou součást základní použité suroviny. Neobsahuje klíčivá semena plevelů. Pro snadnou manipulaci a použití je hnojivo dodáváno v peletované formě, přičemž pelety při styku s vlhkostí (zálivka, déšť) bobtnají. Dochází k postupnému uvolňování živin, zlepšují se tepelné a vzdušné vlastnosti půdy a půdní struktura. V e-shopu je k dostání za cenu 89 Kč, váha balení 3 kg.

Komentáře