Kvůli dešti nemůžeme na zahrádku, pojďme si tedy uvařit něco dobrého…

Vložil | 11 8, 2017 | Žádné komentáře | ZDRAVÁ VÝŽIVA A RECEPTY

 

V mimulém článku jsme jahody vysazovali, teď můžeme konzumovat třeby ty, co jsou v lednici.  Přinášíme pár receptů, které možná neznáte …

jahody

Žmolenkový koláč s tvarohem a jahodami

Těsto: 500g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200g másla (tuku), 200g moučkového cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr

Náplň: 300ml mléka, 2 vaničky (500g) měkkého tvarohu, 150g pískového cukru, 1 vejce – vše smícháme dohromady

Těsto zpracujeme do podoby žmolenky a na plech, který jsme si předem vyložili pečícím papírem, nasypeme 2/3 těsta. Urovnáme ho a přidáme na něj náplň, na kterou rozložíme nakrájené jahody (můžeme použít i jakékoliv jiné ovoce). Na závěr nasypeme zbylou 1/3 těsta a vložíme do předem rozehřáté trouby. Pečeme 20 – 30 minut při teplotě 180°C.

 Letní piškot s jahodami

Těsto: 6 bílků, 6 žloutků, 6 lžic pískového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva

Krém: 1 máslo (1/2 másla + 1/2 tuku), 120g moučkového cukru, 2 lžíce rumu, puding (1/4 mléka, 1 sáček vanilkového pudingu, 1-2 lžíce cukru – po zchladnutí vmícháme do krému) – vše smícháme dohromady a vytvoříme jemný krém

Želatina: 2 sáčky želé na dorty, příprava dle návodu na sáčku

Žloutky smícháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva a na závěr vmícháme sníh z 6 bílků. Těsto vlijeme na vyšší plech či pekáč, který jsme předem vyložili pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut při 180°C. Po zchladnutí nalijeme na piškot krém a na něj naskládáme nakrájené jahody (můžeme použít i jiné ovoce). Na konec vlijeme želatinu a necháme v chladu ztuhnout.

Přejeme vám dobrou chuť a snad i trochu lepší počasí, které dovolí zahradničit…

Komentáře

Tyto stránky využívají cookies. Tím, že stránky používáte, souhlasíte s uložením cookies na Vašem počítači/zařízení. více informací o cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close